Dyson Vassilias
София, България
22/06/2024

Планинска застраховка онлайн

планинска застраховка онлайн

Планинска застраховка по интернет

Планинска застраховка онлайн

Планинскатa застраховка осигурява покритие за хора, които ще се катерят в планината или ще се разхождат там, докато са в чужбина. Планинари и туристи от всички нива на умения са изложени на риск от опасностите от катеренето, особено тези, които пътуват в чужбина до известни алпинистки дестинации.

Обезщетенията за застраховка при планинско пътуване покриват наранявания, причинени от планинско катерене. Много застрахователни полици за пътуване изключват алпинизма и други приключенски дейности в планината от предимствата на плана. Поради това е важно да изберете политика с покритие за планинско катерене или такава, която включва опасно спортно колоездене.

В допълнение към нараняванията при планинско катерене, планинската застаховка при катерене също включва покритие за спешна медицинска евакуация, хирургия, спешни посещения в болница и обезщетения за репатриране, наред с други предимства на полицата.

Планинската застраховката за пешеходен преход обикновено определят максималната височина, която планът ще покрие. Например, ако сте се наранили по време на планонски преход на 15 000 фута и вашата полица покрива само наранявания при туризъм до 14 000 фута, искът ви може да бъде отхвърлен. Не забравяйте да вземете предвид надморската височина на вашия планински поход, когато купувате планинска застраховка.

Кой се нуждае от планинска застраховка?

Хората, които ще участват в някоя от следните дейности, трябва да закупят планинска застраховка с покритие за планинско катерене:

  • Алпинизъм
  • планинарство
  • Пешеходен туризъм
  • Трекинг

Такава застраховка за планина може да се купи изцяло онлайн на платофрмата insurance.bg!

Защо се нуждаете от планинска застраховка?

  • Покрива наранявания при алпинизъм
  • Покрива медицинска и спешна евакуация в случай на необходимост от спасяване
  • Осигурява обезщетения в случай на смърт
  • Предлага покритие за репатриране в случай на смърт

Какво трябва да знаете за закупуването на планинска застраховка

Има няколко ключови елемента, които трябва да разберете, преди да закупите планинска застраховка за каране на ски или сноуборд:

Покритието може да бъде включено в план за туристическа застраховка: Покритието варира за тези видове полици и често е включено в туристическата застраховка. Този тип покритие е от полза, тъй като обикновено включва не само наранявания при каране на ски или сноуборд, помощни услуги и спешна медицинска евакуация, но някои планове покриват и острото начало на съществуващи състояния. Ако обаче се притеснявате, че трябва да отмените пътуването си, ще ви трябва отделна застрахователна полица за пътуване.

Прилагат се условия и изключения: Например, някои планински застраховки не включват покритие за по-екстремни зимни спортове (като ски на ледник).

Проверете дали вашият план предлага правилната здравна застраховка: Много планове предоставят спешни медицински и помощни услуги до определена сума (например максимум $100 000 на полицата). Уверете се, че вашият план осигурява адекватно покритие за вашето пътуване.