Dyson Vassilias
София, България
23/04/2024

Застраховка Гражданска Отговорност Онлайн – плюсове и минуси

застраховка гражданска отговорност онлайн

Застраховка Гражданска Отговорност онлайн

Какво представлява застраховката гражданска отговорност?

Няма съмнение, че закупуването на превозно средство идва със задължителната застаховка гражданска отогворност за превозното средство. Повечето от нас в крайна сметка го купуват само защото е задължително съгласно Закона за моторните превозни средства от 1988 г., но трябва да разберем, че тези застрахователни полици са в наша полза. В Индия има различни видове полици за автомобилно застраховане и за нас е важно да знаем подробно за всяка от тези полици, за да можем да изберем правилната за себе си.

Една от тези полици е застрахователната полица за трети страни, която е известна още като гражданска отговорност. Тя отговаря на минималните законови изисквания на автомобилното застраховане и осигурява покритие за всички ваши щети, ако навредите на трета страна.

Плюсове и минуси на закупуване на застраховка гражданска отговорност онлайн

Плюсове на застраховката гражданска отговорност: Цената на застраховката гражданска отговорност online е едно от основните й предимства. В случай на злополука, при която сте причинили щети на трета страна, вие ще бъдете по-безопасни и ще спестите малко пари с помощта на застрахователна полица за трета страна. Вместо да носите отговорност за щетите, цялата сума ще бъде уредена от доставчика на застраховка. В случай, че нямате застраховка гражданска отговорност, вероятно ще бъдете съдени. И ще трябва да платите съдебните разноски от собствените си джобове.

ГО онлайн
За разлика от други застрахователни полици, купуването или подновяването на застрахователни полици гражданска отговорност е много по-лесно, тъй като вече застрахователи предлага това онлайн. Това не само спестява време, но можете да закупите, когато ви е удобно.

Недостатъци на застраховката гражданска отговорност: Точно както плюсовете, има и някои недостатъци, свързани със застраховката гражданска отговорност. Един от тях е фактът, че в случай на злополука, тази застраховка няма да ви предпази от щетите, настъпили по вашия автомобил. Ако вие сте отговорни за инцидента, вие сте отговорни и за плащането на всички ремонти.

Както споменахме по-рано, наличието на застрахователна полица гражданска отговорност може да ви спести много правни, както и финансови проблеми. Застрахователната полица на гражданска отговорност се различава от компания до компания. Така че ще трябва да сравните тарифите и предимствата, предлагани от различните компании. И това е преди да направите своя окончателен избор онлайн. Надяваме се, че този списък с плюсове и минуси на застраховката гражданска отговорностще ви помогне да получите по-ясна картина. И ще ви помогне да направите правилния избор.

Защо да изберете онлайн автомобилна гражданска застраховка

Покупка на полицата онлайн

Купуването на автомобилна гражданска застраховка онлайн е безпроблемно и лесно. Онлайн трябва само да предоставите няколко подробности за вашия автомобил на официален уебсайт или мобилно приложение и да извършите плащането. Ще имате валидна застрахка на автомобила си в рамките на няколко минути.

24×7 достъпност на панела за застраховки

Имате достъп до официален застрахователен уебсайт и мобилно приложение 24×7. Независимо дали сте вкъщи, на работа или дори на пътуване, достъпвате онлайн платформа по всяко време на деня, за да купувате, подновявате или предявявате искове.

Без документи на хартия

Няма никакви документи, свързани с купуването/подновяването на застраховка на автомобил на трета страна онлайн. Просто предоставете няколко подробности за вашия автомобил и незабавно го застраховайте с плана за гражданска отговорност.

Защо всъщност се нуждаете от застраховка гражданска отгворност?

Трябва да закупите застрахователна полица за ГО за вашето превозно средство, тъй като тя е задължителна според правилата и разпоредбите на Закона за моторните превозни средства от 1988 г. Шофирането на вашия автомобил без полица за гражданска отговорност е незаконно. Можете да бъдете санкциониран от властите за това. Застрахователна полица ГО ви спасява от правни задължения и финансови загуби поради повреда на имущество на трета страна и нараняване или смърт на трета страна. Следователно е изключително важно да закупите този застрахователен план.

Какво покрива застрахователната полица ГО за автомобил?

Ето списък на всичко, което се покрива от основна застрахователна полица за автомобил на трета страна.

Наранявания на трета страна: Може да има случай, в който вашият автомобил случайно нарани трета страна. Например, колата ви може случайно да излезе извън контрол за момент и да нарани пешеходец, който върви по пешеходната пътека, полицата за трета страна ще покрие разходите за лечение на такива наранявания.

Смърт на трета страна: При нещастен случай може случайно да нараните човек с колата си, което да доведе до смъртта на лицето. Автомобилната застрахователна полица ГО ще се погрижи за възстановяването на разходите на членовете на семейството на починалото лице съгласно правилата и условията.

Собственост на трета страна: Повреда на собственост на трето лице също е покрита от политика за трети страни. Например колата ви може да излезе извън контрол и да се блъсне в нечий магазин по пътя. Тази полица ви застрахова срещу разходите, произтичащи от такива случаи.